Odder Østjylland

Bondehuset

Odder-området er på mange måder et mini-Danmark. Lange børnevenlige strande – hyggelige havne – grønne bakker – bølgende kornmarker – vindmøller og blå fjorde. Og midt i det hele handelsbyen Odder. Gå på opdagelse i OdderKystens mange hyggelige gårdbutikker og specialforretninger. Giv din krop og sjæl et frisk pust fra hverdagen med luksus og velvære. Kom med når der afholdes Landmanden kommer til Byen, shopping by night i Odder by, Hou havnefest eller når cirkus kommer til Saksild strand.
Fra huset er der 8 km til Hou havn hvor færgerne til Tunø og Samsø sejler fra. Desuden er der kun 6 km til det hyggelige fiskerleje Norsminde.
Tunø: En bilfri tidslomme der bør opleves hvis man har tid til at skynde sig langsomt.
Samsø: En laid back og samtidigt sprælsk Ø. Kunst, kultur, havne miljø, bryggerier, gårdbutikker, pulserende ferie liv, festival, gastronomi og åbne landskaber.

Afstand til golfbane 9500 km
Afstand til restaurant 200 m
Afstand til indkøb 200 m
Afstand til strand 170 m
Afstand til Århus 20 km
Afstand til Odder by 5 km

Turist i Østjylland med Århus by og Saksild strand eller Hov strand.

Ved at leje sommerhus ved Saksild eller Hov strand har I en unik mulighed for at arrangerer udflugter til hele regionen. Saksild strand og Hov strand ligger centralt næsten midt i regionen og det hele nåes via det jyske motorvejsnet kun 25 km fra husene. Eller ad gamle snoende landeveje med gårdbutikker og små byer.

Holder du ferie i Østjylland får du en en god kombination af frodige landskaber og store skove, kyster med fine strande og travle og spændende byer. Groft sagt strækker Østjylland sig fra Kattegat i øst til Viborg-egnen i vest og fra Fredericia i syd til Hobro i nord.

I denne region kan du stifte bekendtskab med Danmarks næststørste by, Aarhus, og en af landets mest populære forklystelsesparker, nemlig Djurs Sommerland.

Østjylland byder både på hyggelige byer, store famileattraktioner og suveræne muligheder for aktiv ferie.

Østjylland er både kulturelt og landskabsmæssigt en meget spændende del af Danmark, og her er også gode muligheder for at stifte bekendtskab med Danmarkshistorien. Fx i Den Gamle By i Aarhus, der fortæller om byliv igennem flere hundrede år.

Er du til oplevelser i naturen, er der meget der venter, hvis du holder ferie i Østjylland.
På Djursland ligger Nationalpark Mols Bjerge med lyngbakker og enebærbuske. Og omkring Silkeborg og Skanderborg kan du opleve det midtjyske Søhøjland med Danmarks største å Gudenåen, smukke søer på stribe og en formidabel udsigt fra et af Danmarks højeste punkter, Himmelbjerget ved Ry.

Syd for Viborg finder du Hald Sø med de fredede Dollerup Bakker, hvor landskabet er storslået og uspoleret. Og vest for Viborg ligger Kongenshus Mindepark midt på den jyske hede med lyngarealer så langt øjet rækker. Jorden er sandet og kalkholdig, og i Mønsted og Daugbjerg Kalkminer nord for mindeparken er der brudt kalk i århundreder. De nedlagte miner er åbne for publikum, som kan opleve de dybe minegange og kæmpe flagermuskolonier.

Grejsdalen nordvest for Vejle er Danmarks største kløft. Området er unikt og naturskønt med høje skovklædte skrænter, og i bunden løber Grejs Å. Også i Vejle Ådal er der flotte naturoplevelser.

Der er mange fremragende kunstmuseer i Østjylland, bl.a. ARoS Kunstmuseum i Århus med gammel og ny kunst, Silkeborg Kunstmuseum med en stor samling af bysbarnet Asger Jorns CoBRA-malerier, og Ebeltoft Glasmuseum med dansk og international glaskunst.

På købstadsmuseet Den Gamle By i Århus får du et levende indtryk af, hvordan livet formede sig i byen fra 1600-tallet og frem til 1920’erne, mens du på Silkeborg Museum kan møde Tollundmanden – et velbevaret moselig fra år 400 f.Kr.

For omkring 1200 år siden slog vikingerne sig ned i Århus, hvilket byens vikingemuseum, Moesgård Museum, beretter om. Museet rummer bl.a. runesten og rekonstruerede vikingehuse, og ved Hobro ligger Fyrkat, som er én af fire kendte ringborge fra vikingetiden i Danmark. I Jelling vest for Vejle vidner to gravhøje og to runesten om de allerførste vikingekonger, Gorm den Gamle og Harald Blåtand, som samlede Danmark i ét kongerige og indførte kristendommen i landet. Museet ”Kongernes Jelling” fortæller historien. De to runesten er med på Unescos Verdensarvliste.

Senere tiders herremænd opførte en række fornemme slotte og herregårde i Østjylland, fx Gl. Estrup, som nu er herregårdsmuseum, Rosenholm, Clausholm og Frijsenborg.

Aarhus

Aarhus – Østjyllands hovedby og Danmarks næststørste – er en livlig og dynamisk by med et hyggeligt latinerkvarter og en populær ågade. Byen rummer også seværdigheder i verdensklasse og et universitet med 40.000 studerende.

Viborg

Mens Viborg er en af landets ældste byer med en smuk middelalderby rundt om den vældige domkirke, er Silkeborg Danmarks første industriby. Den voksende op i midten af 1800-tallet, da man begyndte at udnytte vandkraften fra Gudenåen til papirfremstilling.

Ebeltoft

Ebeltoft med kønne gamle huse og brostensbelagte gader er bl.a. hjemsted for Fregatten Jylland, og den er havneby med færger til Sjælland. Også Grenaa er havneby og trafikknudepunkt med færger til både Sverige og Anholt – Kattegatcentret med tropiske hajer og lokale fisk er byens store attraktion.

Andre byer i regionen…

Hobro, Randers, Horsens og Vejle ligger alle i bunden af dybe fjorde, mens den gamle fæstningsby Fredericia er smukt placeret ud til Lillebælt. I Billund vest for Vejle kan du besøge regionens mest populære attraktion, nemlig det originale LEGOLAND® og ikke langt derfra, i Give, kan du besøge Givskud Løvepark.

Det sker i Østjylland klik her

I nærheden:

regnbuen

mod saksild strand fra bondehuset Trekanten burger is pølser ved saksild strand ishuset ved bondehuset saksild strand Fiskemanden kommer til saksild strand Cirkus Krone ved saksild strand Brødhuset ved saksild strand BondehusetBesøg vores webshop på www.firmagaveronline.dk