Odder Kysten

Odder Kysten

Odder kysten er på mange måder et mini-Danmark.

Lange børnevenlige strande – hyggelige havne – grønne bakker – bølgende kornmarker – vindmøller og blå fjorde. Og midt i det hele handelsbyen Odder.

Det er ikke uden grund vi kalder betegner os som OdderKysten – for kysten er en essentiel del af Odders identitet.

Hvad enten det er for at dase på stranden en solskinsdag, meditere med en fiskestang i hånden en lun efterårsaften, eller vandre med vinden i ryggen om vinteren inden feriehusets varme indre kalder.

Se også http://lejeafsommerhusprivat.dk/poolsommerhus-saksild-strand

Se Gaveshop Firmagaveronline.dk

Odder Kysten

Odder-området er på mange måder et mini-Danmark. Lange børnevenlige strande – hyggelige havne – grønne bakker – bølgende kornmarker – vindmøller og blå fjorde. Og midt i det hele handelsbyen Odder. Gå på opdagelse i OdderKystens mange hyggelige gårdbutikker og specialforretninger. Giv din krop og sjæl et frisk pust fra hverdagen med luksus og velvære. Kom med når der afholdes Landmanden kommer til Byen, shopping by night i Odder by, Hou havnefest eller når cirkus kommer til Saksild strand.
Fra huset er der 8 km til Hou havn hvor færgerne til Tunø og Samsø sejler fra. Desuden er der kun 6 km til det hyggelige fiskerleje Norsminde.
Tunø: En bilfri tidslomme der bør opleves hvis man har tid til at skynde sig langsomt.
Samsø: En laid back og samtidigt sprælsk Ø. Kunst, kultur, havne miljø, bryggerier, gårdbutikker, pulserende ferie liv, festival, gastronomi og åbne landskaber.

Saksild Strand

Saksild Strand hører til Østkystens absolut bedste. Odderkysten og Saksild Strand er en uopdaget perle hvor man det meste af året har den næsten for sig selv. Meget børnevenlig sandstrand, hvor der hverken er store bølger eller understrøm at bekymre sig om. Her summer det af liv og aktiviteter i højsæsonen. Udenfor sæsonen opleves fred og ro med kilometervis af sandstrand og kun ganske få mennesker. En lise for sjælen. Især maj og april er velegnet for dem der søger naturen.

Blå Flag-status samt god adgang for kørestolsbrugere.

Hele sommeren står trænede livreddere klar til at træde til på Saksild Strand, hvis badegæsterne er i fare. De hjælper med alt fra bistik og hedeslag til redning i vandet. Se efter det rød- og hvidstribede livreddertårn.

Husk: Selv om livredderne holder et vågent øje med gæsterne, bør forældre aldrig lade deres børn ude af syne.

Når den friske havluft har skærpet appetitten er der flere muligheder for et let måltid eller du kan nyde et måltid i hyggelige omgivelser på Restaurant Bondehuset. Besøg også Vaffelhuset og smag de gode is.

Stranden strækker i sydlig retning fra Saksild strand mod Hou lystbådehavn, med over 10 km sand, sand og atter sand. En flot og frisk gåtur. Hvor der er masser af mulighed for et forfriskende bad, for kystfiskeri eller bare for at lade tankerne flyve.
Mod nord strækker stranden sig 17 km mod Århus og Marselisborg lystbådehavn/Århus havn. Stranden er her en kombination af sandstrand og stenstrand med en langt overvejende del som sandstrand. En virkelig frisk travetur for naturelskeren. Er ambitionerne lidt mindre er traveturen langs stranden mod nord til Norsminde fiskeleje på “kun” 6 km. Så skal man selvfølgelig hjem igen eller hentes. God tur.

Odder Kystens Strande

Nedenfor en beskrivelse af Odderkystens strande.

Saksild Strand: Lækkert hvidt sand med det klareste vand og den lækreste sandbund. Mulighed for at købe is, pølser, burger etc. samt Retaurent Bondehuset.

Rude strand: Lækkert hvidt sand med det klareste vand og den lækreste sandbund.

Ajstrup Strand: Sand og stenstrand i kombination.

Dyngby Strand:  Sand og stenstrand i kombination.